Selecteer een pagina

Het verhaal

Via een vorig geslaagd project leerde ik mevrouw Ndeye Aby Ndiaye kennen. Zij zet zich in voor de opvang van kansarme jongeren en geeft ze een stuk educatie mee. Door deze jongeren een vak te leren kunnen ze zichzelf ontwikkelen maar ook een bijdrage aan de ontwikkeling van het land leveren. Mevrouw Ndeye Aby Ndiaye is een gepassioneerd gedreven persoon die met respect voor mens, natuur en omgeving aan een duurzame samenleving werkt.

Belangrijk bij de implementatie van deze droom was het realiseren van een sober gebouw dat dienst kan doen als opvangplek. Van hieruit wordt er gewerkt aan de realisatie van boven genoemde visie.

Om het noodzakelijke gebouw te kunnen realiseren heeft de stichting BOUW VOOR BOUW een bedrag van 5000 euro ter beschikking gesteld. De totstandkoming van het gebouw wordt in dit verhaal zichtbaar. Alle leden van de stichting en haar sponsoren Hartelijk Dank voor deze financiële inspanning!.

Leo de Ruijsscher

Ndeye Aby Ndiaye

Het ontwerp

Het ontwerp is gemaakt door Aminata Diagne, Architect bij Prebatus Btp gevestigd in Saint louis, Senegal.

Aminata Diagne

Prebatus Btp

Plattegrond

De locatie

Het project wordt gerealiseerd in de gemeente Pire een administratieve eenheid in het arrondissement Pambal (departement Tivaouane, regio Thiès) Senegal.

Locatie

Het terrein

Het terrein laat weinig obstakels zien. Leidingen zijn er niet te verwachten. De bomen in de omgeving zijn niet groot dus geen extreme wortelstelsels. We gaan van start!

De bouwplaats

Productie van de benodigde bouwstenen

Het uitzetten van het gebouw

De fundering

De fundering

IJzervlechter

De buitenmuren

Kolom verlenging

Corona

Ook in Senegal heeft het coronavirus toegeslagen en heeft het invloed op het project. Mede door de te nemen maatregels gaf dit vertraging. Naast dit negatieve fenomeen bereikte me vandaag ook een positief bericht. Aby heeft contact gelegd met de water en bosbouwdiensten voor het opzetten van een kwekerij. Dit in het kader om jongeren te onderwijzen in groen ondernemerschap. Dit biedt kansen voor de kansarme jongeren om het land, waar behoefte aan water en groen is, mee te helpen ontwikkelen.

Corona

De dakconstructie

Het dak bestaat uit broodjes van cement die ondersteund door balken worden afgestort met een betonmengsel. Bijzonder is de inventiviteit bij het ondersteunen van de vloer met takken en boomstammen.

Overstek

Details van de tijdelijke dak ondersteuning

Details van de tijdelijke dak ondersteuning

De ruwbouw

Voor de veiligheid een muur om het gebouw

Na een jaar bouwen is ook in Senegal de tweede Coronacrisis een feit. Mede door stagnatie die te wijten is aan de Coronacrisis is het bouwbudget op!

Getuigenis

Het project vraagt om een sobere afbouw en inrichting. Daarom vraag ik mensen om Aby financieel te ondersteunen om haar droom waar te maken. Immers de jeugd heeft de toekomst.

Ik sta volledig achter dit waardevolle initiatief en dank u bij voorbaat.

Leo de Ruijsscher                                                                      januari 2021

 

Getuigenis van mevrouw Ndeye Aby Ndiaye

 

“Naar aanleiding van het verzoek dat ik deed aan de stichting BOUW VOOR BOUW, kreeg ik een subsidie ​​van 5000 euro om een ​​jeugdinfrastructuur te bouwen bestaande uit een gebouw, een sanitair blok en een muur van. Hekwerk bedoeld om kansarme jongeren te ondersteunen. weet dat de integratieproblemen van kansarme jongeren en het probleem van de werkgelegenheid een fundamenteel probleem vormen. Het gebouw is vandaag bijna voltooid en ik zeg met de grootste voldoening tegen mezelf dat mijn droom binnenkort werkelijkheid zal worden dankzij de subsidie ​​die u zo vriendelijk hebt verleend ik en ik zullen eindelijk kunnen deelnemen aan de ontwikkeling van de jeugd, die de toekomst van ons land vertegenwoordigt. Ik wil je oprecht bedanken. Hoewel het gebouw bijna klaar is, vereist het project afwerking en een minimum aan apparatuur om de geplande activiteiten te starten. Ik vraag opnieuw uw financiële steun of om hen in contact te brengen met andere structuren om deze droom volledig te realiseren ”. Met vriendelijke groeten !

 

Ndeye Aby Ndiaye

abyndiye@yahoo.fr