Selecteer een pagina
Bouw voor Bouw schenkt € 2000,- aan Watoto foundation voor bouw van een community hall in Tanzania. Verslagje van Diny Cuypers, een van de vele vrijwilligers van de Watoto Foundation uit ons land:
Om even terug te komen op mijn tijd in Tanzania. Met het geld dat door jou stichting is gesponsord, is de Community hal gebouwd. Wij hebben daarvoor de Mount Meru beklommen. Wij moesten met zijn allen 12000 dollar bijeen brengen om dit mogelijk te maken. Het onderstaande zegt genoeg denk ik.
28 November 2008.
 
Met als start een Heilige Mis in de vroege ochtend, vergezeld door het koor uit ons dorp Maji Ya Chai. Tijdens de dienst deed Japhet zijn levensverhaal tot nu toe. Het was muisstil en menigeen hield het niet “droog”. Het werd vertaald in het Engels door Shabani, een talentvolle medewerker van de Foundation. Ook de kinderen waren onder de indruk wat deze jongen tot nu toe heeft meegemaakt en gepresteerd. Na afloop liep Truus spontaan naar voren om Japhet te omhelzen en feliciteren met de moed dit allemaal in het openbaar te vertellen.
 
Hier zitten de jongens bij elkaar in de Community hal. Zij maken er hun huiswerk, doen er spellen, dansen, acrobatiek, feesten enz. Ook worden er iedere morgen meetings gehouden met de jongens en bespreken wij hoe de vorige dag is verlopen en wat deze dag zal brengen.
 
Na de mis was er koffie en de voetbalwedstrijd. ’s Middags na de lunch was er zang, speeches en natuurlijk acrobatiek en voordrachtjes, allemaal heel erg leuk. Om zes uur begon het avond feest met BBQ, dans en muziek. Iedereen ging uit zijn dak! Om 21.00 uur was het afgelopen en ging we met veel voldoening richting bed. Alle aanwezige (14) Nederlanders waren ook zeer te spreken over deze bijzondere dag.
 
Het Lustrumfeest Nu de rust weer is weergekeerd na een drukke oktober maand, kunnen we terugzien naar een geslaagde lustrumviering met als hoogtepunt de opendag en natuurlijk de Mount Meru sponsorklim. Zeven Nederlanders (Corrie, Caroline, Anita, Dini, Rein, Huub en Peter) zijn erin geslaagd om niet alleen de top (4662m) te bereiken, maar ook het gehele bedrag voor de community hal bijeen te krijgen. Deze hal werd dan ook officieel door hun zelf geopend op 20 oktober 2009. Het was een heel bijzondere en geslaagde dag.