Selecteer een pagina

Hulp na aardbeving

Stichting bouw voor bouw heeft een donatie van €500 gedaan aan het getroffen kindertehuis na de aarbeving in Nepal. Het lijkt ons een prima idee, zeker na de tweede serieuze aardbeving, om een bedrag ter beschikking te stellen om de benodigde dagelijkse dingen te kunnen kopen. Hieronder volgt een verslag van Marianne en Piet van der Linden.

Allereerst  willen we jullie bedanken voor de fantastische bijdragen voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Nepal. Tot nu toe kunnen we een bedrag van € 2.900 overmaken, rechtstreeks naar de rekening van Mitrata, want niemand in de streek heeft verder een bankrekening.

Helaas is het district Sindhupalchok, waar het kindertehuis ligt, het zwaarst getroffen. Er zijn daar al meer dan 3500 doden geteld. Dat het dodental niet nog veel hoger is, is vooral te danken aan het tijdstip van de beving: tegen 12 uur ’s middags op zaterdag. De scholen waren vrij en de meeste mensen waren aan het werk op het land.

Hoewel het dorp Jitpur en de dorpen er omheen grotendeels zijn verwoest, hebben zowel het kindertehuis als de school de beving redelijk doorstaan. Beiden zijn gebouwd met advies van de National Society for Earthquake Technology. Wel is er schade, voornamelijk scheuren.

De manager en het personeel van Mitrata doen al het mogelijke om het dorp te helpen. Vanuit het kindertehuis wordt de hulp gecoördineerd door de manager Bishnu Lama. Hij is goed bekend in Jitpur en omliggende dorpen en heeft zitting in veel comité’s. Er worden momenteel provisorische tenten opgezet,  voedsel uitgedeeld en de medicijnen, die in de (onbemande) dokterspost nog aanwezig waren. Het is vooralsnog de bekende druppel, maar de mensen zijn er ontzettend blij mee.  Uiteraard gaat het nog wel een paar jaar duren, voordat men weer een beetje opgekrabbeld is, maar er is weer wat perspectief. mede dankzij jullie gaven.

Marianne en Piet.