Selecteer een pagina

Eind juli 2011 heeft de secretaris van de stichting Bouw voor Bouw een bezoek gebracht aan onze contactpersoon Frank Smith voor ons project te Birma.

De heer Frank Smith is een canadees/britse man van 64 jaar oud, die sinds 10 jaar in Thailand woont. Hij is getrouwd met een Thaise vrouw, die projectontwikkelaar is. Zij wonen in Chiang Rai.

Frank is zwaar christen en alles wat hij doet, doet hij met heel zijn hart. Hij gelooft ook stellig dat het project waar wij voor doneren op zijn pad is gekomen door God. Als (hoofd) vrijwilliger blijft hij bewust zakelijk op de achtergrond. Zo werkt het in Thailand en Birma. Zodra een “wit” gezicht om de hoek verschijnt, gaat de prijs omhoog.

Hij vertelde over de armoede, corruptie, gevechten, straatkinderen (meestal zonder ID), sexindustrie (kinderen vanaf 5 jaar!!), slavernij, mishandelingen enz. in Birma. Zijn missie is om de straatkinderen als eerste onderwijs te verschaffen, zodat zij niet hele dagen meer op straat zwalken en ze hopelijk een betere toekomst zullen hebben. Volgens hem, is dit het belangrijkste en dus de 1e stap naar vooruitgang.

De 2e stap is de huizen die van onze donatie gebouwd gaan worden. De woningen komen net over de grens van Thailand met Birma te staan. Dit worden huisjes van Bamboe, steen is veel te duur. Deze week was de bedoeling om te starten, maar door het regenseizoen en dus de vele regenbuien, is het niet mogelijk het dorp te bereiken i.v.m. te modderige wegen.

Zijn verhaal was interessant en ging verder over nog vele andere belevenissen en zaken. Te veel om nog op te noemen. Bouw voor Bouw heeft € 2500,- gedoneerd aan Frank Smith voor de bouw van woningen voor de opvang van dakloze kinderen.